Sos de usturoi cu miere de albine

de iry-gabriela in Sosuri, 19 Iul 2017 | 8830 vizualizari

 

Am o fiere destul de leneșă, motiv pentru care nu pot mânca, nici usturoi si ceapă in stare crudă, provocandu-mi gust amar, stari de greață sau chiar cu dureri in partea dreapta......deci am căutat diverse variante de a pregăti usturoiul ca sa il pot mânca alaturi de pește, pastai, gratar,etc....va prezint aici o reteta care nu mi-a mai dat bătăi de cap sau chiar dureri.

 

INGREDIENTE

  • 1 căpătana de usturoi
  • sare
  • 8-9 lingurite de ulei
  • zeamă de la 1/2 lămâie
  • 2 linguri de miere de albine
  • 3 linguri de smântână
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos de usturoi cu miere de albine:

Usturoiul se curăță si apoi se piseaza, după care se adauga un pic de sare, apoi se adaugă lingurițele de ulei, una câte una si se amestecă exact ca la maioneză, până se formează o pastă albicioasa.
Se adaugă apoi zeama de lamaie si apoi mierea de albine, amestecând bine până se incorporeaza.
La final, se adaugă si smântână sau cine dorește, poate înlocui cu iaurt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de usturoi cu miere de albine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

RODIMUR 1

24.07.2017, 19:40

Mă interesează rețeta (i-am dat like!), dar e o problemă. În descrierea rețetei scrii de lingurițe de ulei, iar la ingrediente apar 8-9 linguri...Undeva trebuie corectat.

iry-gabriela 1

25.07.2017, 16:35

Nuuuuu, tot despre lingurițe este vorba, puțin probabil greșeala din tastatura telefonului.

Rahela Velicu 1

22.06.2021, 12:38

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Sos BBQ